Vozač kamiona kazneno prijavljen. Skrivio je smrt motociklista

Foto: Borna Jakšić/Pixsell

Zbog prometne nesreće u kojoj je jučer kod Đakova poginuo 26-godišnji motociklist osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti 32-godišnjeg vozača kamiona, koji je oduzimanjem prednosti prolaska skrivio nesreću, izvijestila je policija jutros.

Prometna nesreća dogodila se u srijedu, oko 18 sati,  raskrižju đakovačke obilaznice i prilazne ceste na autocestu A5, kada se 32-godišnji vozač šlepera, koprivničkih registracijskih oznaka, prilikom silaska s autoceste i uključivanja na obilaznicu, nije zaustavio na znak "stop". Tako je oduzeo prednost motociklu đakovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnjak, a u sudaru s teretnim vozilom, motociklist je smrtno stradao na mjestu nesreće.

Vozač šlepera nije bio pod utjecajem alkohola i za vrijeme vožnje koristio je sigurnosni pojas, a motociklist je imao zaštitnu kacigu i jaknu.

Očevid su obavili službenici đakovačke policijske postaje i zamjenik osječkog općinskog državnog odvjetnika. Protiv 32-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zbog Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, navode u policiji.

Pročitajte više