Zbog Todorića padaju glave u slovenskom Unionu

U PRIOPĆENJU Pivovarne Laško stoji kako su nadzorni odbori Pivovarne Union i Radenske, tvrtke kćeri Pivovarne Laško, na današnjoj sjednici upoznati s postupkom prodaje dionica Mercatora koji su u vlaništvu Laškog.

U priopćenju u kojemu se ne otkriva kakva je odluka, stoji i kako je za prodaju dionica potrebno dopuštenje svih triju nadzornih odbora: Uniona, Radenske i Laškog. Konačna odluka s konzensusom ta tri nadzorna odbora bit će donesena u utorak.

Zanimljivo je da su nakon sjednica tri člana nadzornog odbora Uniona podnijeli ostavke: Anton Turnšek, Janko Remic i Franc Rojnik. Turnšek je nekadašnji direktor Pivovarne Laško. U njihovoj izjavi, koju prenosi Siol.net, stoji kako odlaze iz NO jer nisu više zaposlenici tvrtke te da im nisu poznate aktivnosti niti nemaju potpune informacija o poslovanju tvrtke.

"Na članovima nadzornih odbora je velika odgovornost i mi ne možemo odobravati neke odluke samo formalno, a ne znamo ništa o njima.", stoji u pisanoj ostavci troje članova. Siol dodaje kako je sasvim jasno da se ovdje radi o odluci da se Agrokoru prodaju Mercatorove dionice.

Pročitajte više