Zbog virusa ogroman kineski grad postaje karantena, ukida se javni prijevoz

Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

U KINESKOM gradu Wuhanu, u kojem živi gotovo devet milijuna ljudi, privremeno je zbog epidemije koronavirusa obustavljen javni prijevoz.

Gradske vlasti savjetovale su stanovnicima tog grada da ga ne napuštaju za vrijeme priprema i slavljenja kineske Nove godine, javlja BBC.

Za odlazeće putnike zatvorene su zračna luka i željeznički kolodvor. Autobusni prijevoz, podzemna željeznica i trajekti prestaju s radom sutra u 10 sati po lokalnom vremenu.

Umrlo 17 osoba

Podsjetimo, novi soj koronavirusa pojavio se u Kini tek prošlog mjeseca, a u nekoliko tjedana od njega je umrlo 17 osoba i oboljelo više od 500. Slučajevi zaraze ovim virusom identificirani su i izvan Kine - na Tajvanu i Filipinima, Tajlandu, Japanu i Južnoj Koreji, a jučer je potvrđen i prvi slučaj u SAD-u.

Prvi slučaj zaraze tim virusom zabilježen je u gradu Wuhanu, a bio je povezan s konzumacijom hrane kupljene na lokalnoj tržnici morskom hranom. Gradske vlasti Wuhana su prije tjedan dana priopćile da su neki uzorci uzeti s te tržnice bili pozitivni na novi soj koronavirusa.

Pročitajte više