Zbog više od 100 grama heroina sudu privedena dvojica dilera

Zagrebačka policija je zbog posjedovanja više od 100 grama heroina istražnom sucu privela dvojicu preprodavača te droge, koji su otkriveni nakon što je, desetak dana ranije, uhićena jedna njihova mušterija.

Ovisnik kod kojeg je pronađeno 1,5 grama heroina uhićen je 9. prosinca na zagrebačkoj Trešnjevci, a policajcima je, kako tvrde, otkrio da je drogu kupio od 33-godišnjeg dilera.

Preprodavač je pronađen u utorak u zagrebačkom naselju Siget. Pokušavajući sakriti drogu progutao je paketić s pet grama heroina, no svejedno je uhićen i odveden u policijsku postaju.

Kriminalističkom obradom policija je utvrdila da je heroin nabavljao od 42-godišnjeg Zagrepčanina, koji je uhićen istog dana s više od 101 grama "žutog praha".

Osim droge sakrivene u jakni kod njega je pronađena i digitalna vaga s tragovima heroina. Pretragom njegova stana pronađena su i dva paketića s po gramom heroina, 9,2 grama smjese heptanona i cedevite, 102 grama laktoze i još jedna digitalna vaga.

Policija tvrdi da je 42-godišnjak nabavljao veće količine droge, skrivao je u svom stanu te je prema prethodnim telefonskim narudžbama prodavao većem broju osoba.

(Hina) xam ysšh

Pročitajte više