Zbor Crvene Armije održao prvi koncert nakon nesreće u kojoj su izgubili 64 člana

Ilustracija: Youtube

ZBOR Crvene armije, desetkovan nakon pada zrakoplova u prosincu, održao je u četvrtak prvi koncert u Moskvi, nakon što je popunio redove na velikom državnom natječaju.

"Zbor Crvene armije bio je tu za Ruse u teškim trenucima i sada je na nama da budemo uz njih", rekao je zamjenik ruskog ministra obrane Nikolaj Pankov.

U moskovskom kazalištu koje pripada ruskoj vojsci, Zbor je otpjevao najslavnije domoljubne i narodne pjesme pred obiteljima žrtava, visokim časnicima ruske vojske i stotinjak novaka.

"Od najranije mladosti sanjam da pjevam u ovom zboru", povjerio se jedan mladi član zbora, koji je kao i više od 2000 osoba sudjelovao na natječaju na državnoj razini za Zbor Crvene armije, utemeljen 1928. koji se sastoji od ansambla Aleksandrov i Akademskog ansambla Ruske nacionalne garde.

Tragedija u prosincu


Zbor Crvene armije je 25. prosinca izgubio 64 člana, među kojima i direktora Valerija Kalilova kada je u Crno more pao zrakoplov kojim su putovali u Siriju na proslavu Nove godine s ruskim vojnicima.

Njihov repertoar s više od 2000 djela, ponekad popraćenih akrobatskim koreografijama, poznat je u cijelom svijetu nakon bezbrojnih turneja u inozemstvu tijekom i nakon sovjetskog doba.

Nakon niza koncerata koje će održati u Moskvi, Zbor Crvene armije odlazi na turneju u Francusku od 21. do 26. ožujka koju će početi u Lyonu a završiti u Parizu.

Pročitajte više