NAPAD NA UKRAJINU

Zelenskij: Mudri smo, tučemo okupatore promišljenom taktikom

Foto: EPA

RUSIJU sve više izbjegava međunarodna zajednica, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u svom noćnom obraćanju na Facebooku, dodavši da invazija čini Rusiju svakim danom sve toksičnijom.

Zelenskij: Rusi su ljudima minirali imovinu, vozila...

Zelenskij upozorava da je Rusija u svom povlačenju za sobom ostavila desetke, ako ne i stotine tisuća opasnog streljiva.

"Okupatori su svuda ostavljali mine. U kućama koje su zaplijenili. Samo na ulicama, u poljima. Minirali su imovinu ljudi, vozila...", rekao je Zelenskij.

Upozorio je na izvješća da Rusija možda planira rasporediti kemijsko oružje u Ukrajini, dodavši da tu zabrinutost shvaćaju što je moguće ozbiljnije te je pozvao Ukrajince da budu još odlučniji.

"Mudri smo i imamo promišljenu taktiku"

"Ključna zadaća i danas i svakog dana su konkretne obrambene mjere. Konkretno povećanje naše sposobnosti da odbijemo bilo kakve napade ruskih trupa. Ja se ovim pitanjem bavim gotovo danonoćno", naglasio je.

Rekao je i da su ukrajinske trupe hrabrije od ruskih snaga te da mudrošću i promišljenom taktikom tuku okupatore. Zaključio je da se Ukrajina još uvijek oslanja na svoje međunarodne partnere za oružje i da nema opremu koja joj je potrebna, posebno za deblokiranje Mariupolja.

Pročitajte više