Želita izmislila još jednu otmicu, više joj nitko ne vjeruje

ŽELITA TOMIĆ opet je uhvaćena u laži. Uskokova krunska svjedokinja u slučaju Cvik ponovno se kompromitirala svojom nevjerodostojnošću. U Zagrebu se, naime, vodio postupak za još jednu Želitinu otmicu. Osumnjičena je bila skupina zagrebačkih Roma. Tijekom postupka pokazalo se, međutim, da se Želiti (ponovno) ne može vjerovati pa je Državno odvjetništvo odustalo od optužbe, a sud donio odbijajuću presudu.

Tko će vjerovati Želiti?

Ovakva inflacija vjere u Želitu postala je vrlo zabrinjavajuća budući da Vrhovni sud uskoro mora donijeti odluku o Cvikovoj skupini s Korčule, koja je nepravomoćna osuđena zbog dilanja heroina prije više od godinu i pol dana.

U međuvremenu se konačno zaključilo da je Želita izmislila otmicu na Korčuli u rujnu 2006. godine, a sada se do istog zaključka došlo i u postupku za zagrebačku otmicu, koja se navodno dogodila u rujnu prošle godine. U oba slučaja Želita je brkala ili datum otmice ili mjesto na kojem je bila zatočena.

Premda ju je policija štitila zbog uloge krunske svjedokinje u Uskokovom postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika, pokazalo se da se Želita još uvijek nije otarasila starih navika. Nekoliko puta je hvatana u krađi, a ispostavilo se i da se lažno predstavljala kao policajka te naplaćivala kazne!

Uskokovi aduti svjedokinje upitnog kredibiliteta

Sve ovo će, sasvim izvjesno, nastojati iskoristiti obrana prilikom rušenja nepravomoćne presude splitskog Županijskog suda. Nevolja je u tome što u predmetu protiv Cvika nema ni grama zaplijenjenog heroina, a presuda počiva na iskazima Želite Tomić i Petre Gugić, koja se također diskreditirala nevjerodostojnim iskazom u postupku koji se vodio protiv Jakše Cvitanovića i Ivice Zulima. Gugićka se požalila da joj je Cvik zaprijetio preko Zulimove sestre, no u veljači ove godine u ponovljenom suđenju obojica su oslobođena optužbe.

Što će biti s Anom Birimišom?

Od najnovije Želitine blamaže mogla bi profitirati i suspendirana dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša, koja još čeka da sud donese odluku o njezinoj kaznenoj odgovornosti u Cvikovoj skupini. Želita ju je optužila da joj je prije osam godina dodala paketić heroina. Sudac Zoran Matulović ima velikih problema u pronalaženju Želite na njezinoj splitskoj adresi. Premda je ljetos uhićena, nisu je doveli na splitski, već zagrebački sud te potom pustili. Sad je opet nema.

Pročitajte više