Zahvaljujući dobrim ljudima Maja i Željka napokon imaju osnovne uvjete za život

Željka i Maja Vukadinović Foto: Privatni album

NAKON što smo prije mjesec dana objavili potresnu priču o šezdesetogodišnjoj Željki Vukadinović iz okolice Valpova, samohranoj majci njegovateljici, koja se brine o bolesnoj kćerki Maji (37) koja, uz to što je slijepa, ima i niz drugih poteškoća, velik broj građana i tvrtki aktivirao se kako bi pomogao Željki i Maji. 

Maja i Željka žive od 4000 kuna mjesečno, od čega im većina novca odlazi na Majine lijekove, a tom nam se prilikom Željka požalila da ona i njezina kći iz mjeseca u mjesec spajaju kraj s krajem.  

>> Majka s karcinomom brine o slijepoj kćeri: "Ne znam kako preživljavamo"

Željka nam je tada ispričala kako je posudila novce da bi kupila jednu malu kućicu pored Valpova, gdje se brine o svojoj teško bolesnoj kćeri, a usto je i sama bolesna. Naime, prije dvije godine dijagnosticiran joj je karcinom debelog crijeva, nakon kojeg je prošla nekoliko operacija. 

"Ne znam bih li se smijala ili bih plakala. Jako puno novca trošim na lijekove. Maja je imala operaciju prije šest mjeseci i mora koristiti sedam dodatnih suplemenata koje sama plaćam. Ne znam kako preživljavamo. Gladne nismo, ali sve drugo nam je katastrofa", ispričala nam je tada Željka. 

Čitatelji se aktivirali i pomogli - skupili oko 130 tisuća kuna

Nakon što smo dobili puno upita čitatelja koji žele pomoći Željki i Maji, Željka nam je poslala broj svog računa na koji svatko tko želi može uplatiti donacije. Tako je u zadnjih mjesec dana na njihov račun uplaćeno 130 tisuća kuna, a usto su dobile brojne donacije. Jedna od najznačajnijih su lijekovi i vitamini za Maju, za koje je Željka mjesečno izdvajala i preko sto eura.

Sve ove velikodušne geste uljepšale su im i tada nadolazeće blagdane, ali i olakšale život na neko vrijeme. Zahvaljujući javnom progovaranju o problemima s kojima se susreću, ali i kritici sustava, stupile su u kontakt s brojnim građanima i organizacijama koji će im pomagati i u budućnosti.

Željka i Maja/FOTO: Privatni album

"Bila sam jako dirnuta i sve me to skupa potreslo. U susret nam je izašao Grad Valpovo i financirat će nam postavljanje novog bojlera, tvrtka Urbanizam srušit će našu staru šupu, a iz Solgara su Maji poslali suplemenata za još minimalno dva mjeseca. Zahvalila bih i gospođi Antoniji iz Opuzena koja nam šalje pakete naranči i limune. Ne mogu nabrojati sve koji su izvršili uplate, ali jednostavno želim zahvaliti svima", kaže Željka.

Željka nam je prije mjesec dana kazala kako Maji ne može priuštiti laptop i kako joj je ljetos kupila mobitel za slijepe, koji je platila 3300 kuna. Danas priča da je Maja dobila i laptop za slijepe kojim se sada stalno služi, a napokon joj je stari krevet zamijenila novim. Priča i da će, ako bude moguće i ako im ostane novca, ovo ljeto otići na more s Majom, prvenstveno iz zdravstvenih razloga jer Maja ima, kako kaže, puno alergija koje joj se smire kada su na moru. 

Pročitajte više