ŽELJKO GLAVAN PREDSTAVIO IZBORNI PROGRAM HSLS-A NA HTV-U

Program Hrvatske socijalno liberalne stranke predstavio je večeras na HTVu član Malog vijeća HSLSa Željko Glavan. L

Osnovno je načelo HSLS-ova programa da samo sretan pojedinac može graditi sretno društvo, kazao je Glavan, a trenutnu situaciju u Hrvatskoj HSLS smatra vrlo lošom. Za to u prvom redu krivi sadašnju Vladu, čija se većina ministara, po Glavanovim riječima, ne susreće s građanima i živi "kao na Marsu".

Dodao je da se u državi, u kojoj je "više od 400 tisuća građana nezaposleno, a plaće i mirovine su ispod ljudskog dostojanstva", ne može ostvariti sretno društvo. Stoga je Hrvatskoj potrebna nova snaga, poručio je Glavan.

HSLS se, po Glavanovim riječima, najsnažnije protivi i prodaji nacionalne imovine jer smatra da će, ako se nastavi s ovakvim tempom prodaje državnih tvrtaka, Hrvatska ostati bez svih poduzeća.

"Nakon toga Vladi će preostati jedino da Hrvatice i Hrvate prodaje kao sitnu najamnu snagu", kazao je Glavan.

Ustvrdio je da njegova stranka, iako suradnju s Haagom doživljava kao nužnost, smatra neprihvatljivom optužnicu protiv generala Ante Gotovine jer ona, kako je rekao, sadrži optužbe za etničko čišćenje i genocid. Domovinski rat bio je obrambeni i ta se činjenica mora ponavljati kako bi ostala zapamćena u sljedećim generacijama, kazao je Glavan.

Dodao je i da je HSLS jedina stranka koja je na čela izbornih lista u svim izbornim jedinicama stavila ljude koji i inače žive na tim područjima.

(Hina) am jn

Pročitajte više