Željko Kerum danas na sudu zbog afere "Vrtići"

ZBOG optužnog prijedloga koje je Općinsko državno odvjetništvo podnijelo zbog afere "vrtići" koju je otkrio Index, splitski gradonačelnik Željko Kerum danas bi se trebao pojaviti na Prekršajnom sudu u Splitu.

Keruma Općinsko državno odvjetništvo tereti za prekršaj Zakona o javnoj nabavi jer je radove na vrtićima dodijelio svome prijatelju Ivici Livaji bez javnog natječaja. "Očekujem da će prekršajna prijava biti poništena", kazao je prije dva dana splitski gradonačelnik koji tvrdi kako je u ovom poslu ispao častan kao i njegovi kolege koji su u tome sudjelovali.

Za sve mu krivi mediji

Iako ih je obećao otvoriti do jeseni, Kerum je posljednji od šest vrtića otvorio tek prije dva dana u Dragovodoma, jer je zbog otkrivenih nepravilnosti u postupku dodjeljivanja radova morao raspisati javni natječaj. Za sve je ponovno okrivio medije.

Ukoliko bude proglašen krivim za kršenje propisane procedure, Kerum će morati platiti 50 tisuća kuna kazne, dok će Grad Split biti kažnjen sa 150 tisuća kuna. To su iznosi kazne koju je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo, koje smatra da nije bilo potrebe za žurnim postupkom, što je Kerumovo objašnjenje zašto je posao dao tvrtki Taho keramika, odnosno svom prijatelju Livaji.

Kerum kao gradonačelnik ne bi smio kršiti zakon, već nastojati biti za primjer ostalima i to mu je otegotna okolnost, objašnjavaju odvjetnici.

Pročitajte više