Žena koju je pregazio kamion je samoborska povjesničarka: "Bila je tako draga..."

Screenshot: YouTube

Žena koja je u Samoboru preminula nakon što ju je pregazio kamion je poznata lokalna povjesničarka Ivanka Brekalo, javlja Radio Samobor.

Podsjetimo, nesreća se dogodila danas oko 13:35 na raskrižju Krležine, Jelačićeve i Hebrangove ulice. PU zagrebačka je izvijestila da je žena umrla na mjestu događaja. Indexov čitatelj tvrdi i kako se nesreća dogodila oko 200 metara od Doma zdravlja, a da se hitnu čekalo gotovo 20 minuta.

"Jedan gospodin je čak i otrčao do Hitne, no tamo je našao samo jednu gospođu, nikakvog doktora", rekao je Indexov čitatelj (podaci poznati redakciji). Žena je, tvrdi, još bila živa neposredno nakon nesreće, no u međuvremenu je izdahnula. 

Rekao je i da je policija stigla pet minuta nakon hitne. 

"Život je izgubila naša poznata muzealka"

Radio Samobor napisao je da je Brekalo bila samoborska povjesničarka koja je ostavila velik trag u lokalnoj zajednici. 

"U teškoj prometnoj nesreći, koja se danas dogodila u Samoboru, život je tragično izgubila naša poznata sugrađanka, muzealka u miru, Ivanka Brekalo. Najveći dio svog života provela je radeći u Samoborskom muzeju, dugi niz godina zajedno s njegovim suosnivačem Ivicom Sudnikom, s kojim je stvarala zavičajnu, samoborsku muzejsku zbirku.

Bila je njegova časna nasljednica, i u mirovini je nastavila istraživati samoborsku povijest, temeljem dokumenata iz pismohrane Samoborskog muzeja. Svojom prisutnošću u javnom i kulturnom životu Samobora ostavila je zapažen trag inicirajući i organizirajući mnogobrojne izložbe i kulturne programe, posebice koncertne u muzejskim prostorima.

Uz puno toga drugog, Ika je 2006. godine bila idejna začetnica povijesno-turističke manifestacije Bitka kod Samobora 1441., koja je postala jedna od najznačajnijih kulturnih priredbi našeg grada", objavio je na lokalni Radio Samobor na Fejsu.

U teškoj prometnoj nesreći, koja se danas dogodila u Samoboru, život je tragično izgubila naša poznata sugrađanka,...

Objavljuje Radio SamoborUtorak, 19. rujna 2023.

Ljudi su ispod objave pisali da je riječ o "predragoj ženi" te da je Brekalo "svojom sposobnošću, poštenjem i samozatajnošću visoko podigla ljestvicu svim kulturnjacima u gradu". "Bila je tako draga, uvijek susretljiva i mila, falit će nam naša Samoborka", piše u jednom od komentara.

Pročitajte više