Žena napadača iz New Yorka pobjegla iz SAD-a nekoliko dana prije eksplozije - što je znala?

Foto: ABC

SUPRUGA bombaša iz New Yorka i New Jerseyja napustila je SAD svega nekoliko dana prije napada.

Kako javlja CNN, ona se trenutno nalazi u Pakistanu, a američke vlasti intenzivno pokušavaju doći u kontakt s njom kako bi doznali što je sve znala o napadima i zašto je pobjegla svega par dana prije terorističkih napada.

Podsjetimo, američka policija jučer je uhitila 28-godišnjeg Ahmada Khana Rahamija, osumnjičenog za terorističke napade proteklog vikenda na Manhattanu.

Radi se o 28-godišnjaku čija je zadnja poznata adresa u Elizabethu u New Jerseyu. Visok je oko 170 centimetara te ima oko 90 kila. Rođen je 23. siječnja 1988. godine u Afganistanu te je u više navrata tijekom proteklih godina putovao u Pakistan i Afganistan.

Za vrijeme njegovog uhićenja došlo je do pucnjave te je ranjeno više policajaca. Do uhićenja je došlo nakon što je policija poslala upozorenje milijunima Amerikanaca na području gdje je Rahami opažen, tražeći od građana da pripaze i jave policiji ukoliko uoče osumnjičenika, kojeg su opisali kao "naoružanog i opasnog".

Do pucnjave je došlo u Lindenu, u New Jerseyju, pišu američki mediji, a slike uhićenja Rahamija proširile su se društvenim mrežama. Linden se nalazi blizu Elizabetha, gdje je u nedjelju pronađeno još nekoliko eksplozivnih naprava.

Pročitajte više