Žena prepisala stan HDZ-ovoj šefici doma za starije pa dobila mjesto u domu

Screenshot: YouTube/Podravski List Video

SKANDAL trese županijski Dom za starije osobe u Koprivnici.

Kako je objavio Podravski, ravnateljici Vesni Križan štićenica doma prepisala je stan u Zagrebu.

Ravnateljica tvrdi da je sve zakonito i moralno

Priča je krenula ovako. Križan je u studenom 2003. potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju s gospođom Đurđicom, koja je tada imala 81 godinu. Đurđica joj je prepisala vrijedan dvoipolsobni stan u Ulici kneza Višeslava u Zagrebu, da bi samo tri dana kasnije dobila mjesto u koprivničkom Domu za starije.

Križan je tada bila zaposlenica Doma i čelnica povjerenstva koje je odlučivalo o smještaju u tu ustanovu. Unatoč ugovoru o uzdržavanju za koji su mjerodavni znali, Križan je 2008. postala ravnateljica Doma. Iste godine Đurđica je umrla.

"Ja tu nemam što reći. Sve je rekao sud. U pravomoćnoj sudskoj presudi piše kako je sve zakonito i moralno. Ja sam u dilemi kako možemo funkcionirati kao društvo da može svatko svakog optuživati bez dokaza", rekla je Vesna Križan za Podravski.

Moćna HDZ-ovka

U stanu danas živi Đurđina nećakinja Aleksandra s dvoje djece i unukom. Križan je pravomoćno dobila sve sudske sporove i traži da se Aleksandra odmah iseli.

Inače, vrijedi napomenuti da je Vesna Križan utjecajna članica HDZ-a. Predsjednica je stranačke zajednice žena u Koprivnici te članica gradskog i županijskog odbora stranke.

Pročitajte više