Žena sa skupa: Ovo je silovanje. Mjesto je ostalo prazno, što ako nam Albanci upadnu?

Foto: Index

MEĐU ljudima na skupu često se mogu naći oni koji priznaju da su na skup došli pod prisilom. Boje se javno fotografirati da ne bi, kako kažu, imali problema.

Žena koja se predstavila kao Mirjana iz Gnjilana na skup je, kaže, putovala 12 sati. Ona se boji da njeno mjesto ne bi napali Albanci dok su svi odrasli na skupu u Beogradu.

"Dolje se jako teško živi, ali vjerujte da mi teže pada što sam danas došla ovdje. Izgubila sam cijeli jučerašnji dan, zatim danas, pa sutra i vidjet ću djecu tek prekosutra. Skoro četiri dana ću biti odsutna od kuće. Gnjilane je prazno, svi radni ljudi su došli u Beograd, dolje su ostali samo stari i nemoćni s djecom. Ne dao Bog da krenu Albanci, tko će im pomoći? Pojedoh se od brige cijelo jutro", kaže Mirjana za Novu.rs.

Ona kaže da već 20-ak godina radi u državnoj firmi i da je znala da će morati na skup.

"Ovo je tiho silovanje. Silovanje. Drugačije se ne može nazvati. Ostavili smo djecu dolje da bismo došli ovdje. Pokvario nam se autobus ispred Leskovca, mislite da je netko došao da nas pita kako smo? Tretiraju nas kao stoku, samo im je bitno ‘da smo sve na broju’. Kao ovce. Ima li nade za bolji život? Možemo li da se nadamo? Nemamo ništa protiv predsjednika, da se razumijemo. Ali ova prisila da dođemo ovdje je silovanje", govori Mirjana.

Pročitajte više