Žena u Americi rodila svoju unuku

Facebook: Elliot Dougherty

DVA muškarca u SAD-u žarko su htjeli imati svoje dijete pa im je obitelj odlučila priskočiti u pomoć. Majka jednog od partnera rodila im je dijete, malenu djevojčicu Umu Louise Dougherty-Eledge, piše CNN.

"Kada ste gej par koji je u braku, a želi imati dijete, znate da ćete to morati ostvariti na neki pomalo neobičan način", rekao je Matthew Eledge, jedan od dvojice novih očeva. "Postoje kreativni, jedinstveni načini kako osnovati vlastitu obitelj."

Jajna stanica sestre

Matthew Eledge i njegov suprug Elliot Dougherty žarko su htjeli postati očevi pa su zamolili obitelj za pomoć. Svoju kćer su dobili in vitro oplodnjom, odnosno postupkom kojim su jajne stanice oplođene spermijima izvan maternice.

Cecile Reynek Eledge (61), majka Matthewa Eledgea, nosila im je i rodila dijete. Za in vitro oplodnju koristili su Eledgeovu spermu i jajne stanice Doughertyjeve sestre.

Uma Louise rođena je u ponedjeljak 25. ožujka 2019. u 6:06 ujutro po lokalnom vremenu. Njena baka donijela ju je na svijet u klinici u Nebraski.

"Doista je velika čast imati ovakve dvije žene u našem životu"

"Mnogo mojih kolegica na koledžu reklo je da bi mi rado pomogle i nosile moje dijete, ali je to ipak velika obaveza", rekao je Matthew Eledge, učitelj. 

"Stoga smo sretni što poznajemo toliko puno žena koje su bile spremne učiniti ovako nesebičnu stvar za nas", kazao je i dodao kako su on i njegov suprug Dougherty, po zanimanju frizer, zahvalni za podršku svih članova obitelji i prijatelja.

"Doista je velika čast imati ovakve dvije žene u našem životu", napisao je Dougherty na Facebooku. "Život je san." 

Pročitajte više