Amerikanka se dovezla do krive kuće, upucao je i ubio vlasnik. Osuđen je na 25 godina

Foto: GoFundMe/Beth Palleschi/Nikki Thomas

Sudac u SAD-u je jučer osudio 66-godišnjeg muškarca na najmanje 25 godina zatvora jer je prošle godine upucao i ubio 20-godišnjakinju koja se greškom dovezla do prilaza njegove kuće u saveznoj državi New York. 

"Jednostavno ne razumijete što ste napravili" 

"Mislim da biste to mogli ponoviti. Niste preuzeli nikakvu odgovornost za svoje postupke. Jednostavno ne razumijete što ste napravili", kazao je Kevinu Monahanu sudac okruga Washington Adam Michelini. Sud je 66-godišnjaku izrekao i kaznu do sedam godina zatvora za ugrožavanje druge osobe i četiri godine zatvora za neovlašteno pribavljanje dokaza. 

Monahan je prošlog mjeseca osuđen zbog ubojstva Kaylin Gillis koja se slučajno autom dovezla do njegova prilaza. Kaylin Gillis je bila u izlasku s još tri osobe, a kada su se htjeli okrenuti, Monahan je zapucao i pogodio Gillis u vrat, piše CNN. 

Mislio je da mu je "kuća pod opsadom" 

Monahan je na sudu tvrdio da je smrtonosni hitac ispalio slučajno jer se spotaknuo. Rekao je kako je mislio da mu je kuća "pod opsadom" uljeza te je prvo ispalio hitac upozorenja kako bi ih prestrašio. 

Tijekom suđenja je kazao da je samo htio zaštititi suprugu. Ispričao je kako ih je probudio zvuk triju vozila na njegovom prilazu: dva SUV-a i motocikla. Rekao je supruzi da se sakrije u ormar, a on je napunio sačmaricu, izašao van i ispalio hitac upozorenja. Kada su se auti okrenuli i polako počeli odlaziti, Monahan je, kako tvrdi, izgubio ravnotežu i ispalio smrtonosan hitac. 

Pročitajte više