Žena zatvorskog čuvara u Splitu zaražena koronavirusom, premješteni neki pritvorenici

Screenshot: You Tube

SUPRUGA zatvorskog čuvara u Splitu, koja inače radi u tamošnjem Županijskom sudu, pozitivna je na koronavirus. Ne zna se je li i sam zatvorenik pozitivan, no od jučer su iz splitskog zatvora Bilice počeli premještati pritvorenike u druge zatvore, javlja Dalmatinski portal.

Dvoje zatvorenika prebačeno u zatvor u Zagrebu

Jerko Pirić, pritvoren zbog sumnje da je organizirao likvidaciju Karmelina Fistanića, te Željko Melvan, koji na Bilicama čeka suđenje za ubojstvo Vedrana Marendića, prebačeni su tako u Zagreb. Ni Pirićeva odvjetnica Doris Košta, kao ni supruga Željka Melvana, ne znaju zbog čega su zatvorenici premješteni.

“Iz zatvora su me obavijestili da je moj branjenik prebačen u Zagreb, i to po rješenju Središnjeg ureda za zatvorski sustav. Nije mi kazano zbog čega”, rekla je odvjetnica Košta, koja je nedavno zbog korone zatražila da se splitski zatvor oslobodi dijela pritvorenika jer u ovim uvjetima prenapučene Bilice jednostavno ne mogu zadovoljiti uvjete koje je propisao ministar zdravstva Vili Beroš. 

Dio pritvorenika na Bilicama već prije je počeo štrajk glađu

Zbog toga je i dio pritvorenika počeo štrajkati odbijanjem uzimanja zatvorske hrane. Među njima je bio i Melvan.

“Sinoć su me nazvali i kazali da je prebačen u Zagreb. Ništa mi nisu htjeli reći o razlozima premještaja. I danas sam zvala zatvor. Odgovora nema. Zabrinuta sam. Jednostavno, ne znam što se događa i što je s mojim suprugom. Kada smo se posljednji put čuli, rekao mi je da će prestati sa štrajkom. On je samo tražio svoja prava, bojao se za život', rekla je Vesna Melvan. 

Iz Ministarstva pravosuđa nisu odgovorili na upite Dalmatinskog portala o tome što se događa na splitskim Bilicama te što je pokazao test policajca čija su supruga i punica pozitivne na koronavirus.

Pročitajte više