Ženi u Hrvatskoj Kostajnici potres oštetio kuću. Sad bi joj mogao poplaviti kontejner

Foto: N1

VODOSTAJ Une kod Hrvatske Kostajnice nastavlja rasti. U deset sati izmjereno je 441 centimetar. To je samo devet centimetara ispod granice nakon koje se proglašava izvanredno stanje. Trenutno su na snazi izvanredne mjere za obranu od poplava.

Građani Hrvatske Kostajnice nadaju se najboljem, no upozoravaju da nema sustavnog rješenja za ovakve situacije. Među njima je i gospođa Mira koja živi u kontejneru pored rijeke. Kuća joj ima crvenu naljepnicu, ali i dalje nije srušena. Dvorište joj je već sad pod vodom. 

"U prvom mjesecu je bila poplava, morali smo dizati kontejner jer je bio pod vodom. Onda sam ja morala biti u susjedstvu dok se nije iscijedilo i osušilo. Da li će ovog puta biti isto, to budemo sada vidjeli", rekla je Mira za N1 televiziju.

"Preselila sam stvari kod susjeda, ali i tamo će ući voda"

Voda joj je došla u dvorište, uskoro će doseći i ulaz u kontejner. Mira kaže da ona nije dovoljno kompetentna reći što treba napraviti da se poplave zaustave, ali kaže da trenutna rješenje nisu dovoljna.

"Ne mogu preseliti jer je kuća za rušenje. Čeka se rušenje. Ja sam preselila u susjedstvo svoje stvari koje smo mogli izvući. I tu će ući voda, ne znam je li imalo smisla micati ih."

Pročitajte više