Ženu i djecu polio benzinom u Podravini, pukom srećom ih nije uspio zapaliti

Screenshot: Facebook/ Epodravina

OTKRIVENI su novi detalji o slučaju koji je prije desetak dana zgrozio Podravinu.

Sve se događalo u obiteljskoj kući u Ferdinandovcu kod Đurđevca, gdje je pijani otac polio benzinom suprugu i dvoje djece, a samo je pukim slučajem sve završilo bez tragedija.

Sve razmjere sumanutog čina otkrila je istraga koju protiv 38-godišnjeg muškarca provodi Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici.

“Sumnja se da je 38-godišnjak oko 13 sati u Ferdinandovcu pod utjecajem alkohola od 2,18 promila benzinom zalio dio hodnika kuće te je zahvatio suprugu i dvoje malodobne djece. Provodi se daljnje kriminalističko istraživanje”, glasilo je prvo priopćenje policije. 

No ono što je dosad ustanovilo koprivničko tužiteljstvo otkriva prave razmjere drame koja se događala u podravskom mjestu, piše lokalni portal Danica.hr.

Samo pukom srećom nije uspio zapaliti suprugu i dvoje malodobne djece

“Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 12. svibnja telefonom nazvao svoju suprugu i rekao joj da će dići u zrak kuću i nju. Kad je došao kući, izlio je benzin po hodniku i pritom benzinom polio odjeću svoje supruge i dvoje maloljetne djece. Zatim je uzeo upaljač u namjeri da zapali benzin, ali nije uspio aktivirati upaljač”, priopćili su iz Državnog odvjetništva.

Osnovano se sumnja i da je od početka 2017. do svibnja 2019. učestalo grubo vrijeđao suprugu i tjerao je iz kuće.

“Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 38-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i ponavljanja i dovršenja pokušanog kaznenog djela”, ističu u tužiteljstvu.

Punac objasnio kako je došlo do sumanutog čina

Ranije je punac muškarca koji je gotovo zapalio suprugu i dvoje djece za Podravski objasnio kako je došlo do toga. 

"On je bio na ribolovu i očito su razmjenjivali poruke", govori punac.

Ona mu je navodno spočitavala odlazak u ribolov, a tijekom jutra su razmjenjivali poruke.

"Došao je kući pa su se svađali. On je tada uzeo nekakvu posudu, misleći da se radi o destiliranoj vodi. Uzeo ju je i polio svoju ženu, moju kćer. No ispostavilo se da je unutra bio benzin", priča punac koji je zvao policiju.

Pročitajte više