Ženu u Sydneyju napao morski pas, preživjela je: "Hvala susjedima, vi ste heroji"

Foto: Privatna arhiva

Australka koju je u luci u Sydneyju napao morski pas zahvalila je svojim susjedima što su joj priskočili u pomoć te ih opisala kao "heroje". Morski pas napao je Lauren O'Neill koja je prekjučer u vrijeme zalaska sunca plivala u blizini pristaništa.

Pretrpjela je teške ozljede noge, a kirurzi su cijelu noć radili kako bi je spasili od amputacije, objavio je Daily Telegraph. Danas je pak O'Neill zahvalila susjedima, medicinskom osoblju i policiji, za koje kaže da su joj spasili život.

U priopćenju za javnost pojasnila je da se u trenutku napada "kratko okupala" uz obalu u zaljevu Elizabeth nakon vrućeg dana, što je često radila. "Želi zahvaliti svojim herojskim i vrlo ljubaznim susjedima na kritičnoj pomoći koju su joj pružili", stoji u priopćenju O'Neill, koje je objavila bolnica u kojoj se liječi.

Veterinarka joj stavila zavoj i vjerojatno spasila život

O'Neill je kajakašica i plivačica te živi u blizini dijela oceana ograđenog mrežama koje služe kao zaštita od morskih pasa, ali često pliva i u otvorenom moru. Svjedoci napada su ispričali da su potrčali na mjesto događaja i priskočili u pomoć čim su čuli kako viče. Pomogli su joj da izađe iz mora, a jedna žena, po struci veterinarka, stavila joj je zavoj kako bi zaustavila krvarenje. Liječnici kažu da joj je to vjerojatno spasilo život.

O'Neill je poručila da je "neizmjerno zahvalna" bolničarima i policiji za "brzu akciju na mjestu događaja", kao i medicinskim timovima koji su je liječili. Također je zahvalila svojim voljenima i javnosti na podršci, ali je zamolila za privatnost dok se oporavlja.

Sydneyjska luka je dobro poznato stanište morskih pasa, ali napadi u tom području su rijetki. Stručnjaci su ponovili upozorenja lokalnom stanovništvu da se drže podalje od luke tijekom vrućih dana te u zoru ili sumrak, odnosno u vrijeme kad su morski psi aktivniji.

Pročitajte više