ZET-ov bus vukao curu po cesti, policija istražuje. ZET: Vozač ne zna ništa o tome

U nesreći koja se u petak dogodila u Zaprešiću tinejdžerica se nogom zaglavila u vratima ZET-ovog autobusa, koji je zatim krenuo i vukao je nekoliko metara po cesti. Na fotografijama koje je Index dobio od njezine majke, Lorene Brljak, vide se ogrebotine leđa, trbuha, noge i ruke koje je djevojka zadobila u nesreći, a Brljak je rekla i da je njezina kći zbog ozljeda bila dva dana zadržana u Klaićevoj bolnici.

"Lana je trčala na bus, zadnja vrata su bila otvorena, ona je stavila nogu i ruku unutra, no u tom su se trenutku vrata zatvorila i bus je krenuo. Nastavio je voziti, nije stao, a ona je bila zaglavljena vratima. Autobus ju je vukao po cesti nekih 40 metara. Moja kći je vrištala, bus ju je vukao po podu, a nitko unutra, ni vozač, nije vidio što se događa, već je samo nastavio voziti", ispričala je Brljak, a događaj su potvrdili i iz zagrebačke policije.

UZNEMIRUJUĆE Tinejdžericu bus ZET-a vukao po cesti. "Vozač nije ništa vidio"

"Obavještavamo vas da je 25. kolovoza oko 22 sata 55-godišnjak upravljao autobusom kolnikom Ulice Ante Starčevića iz smjera sjevera. Dolaskom do izlaska sa stajališta autobusa, vozač se nije uvjerio da radnjom kretanja vozila ne dovodi u opasnost druge u sudionike u prometu, uslijed čega je došlo do zaglavljena noge maloljetne pješakinje.

Maloljetnoj pješakinji je liječnička pomoći pružena u Zavodu za hitnu medicinu zagrebačke županije te će policijski službenici po zaprimanju liječničke dokumentacije podnijeti odgovarajuća pismena prema 55-godišnjem vozaču", stoji u odgovoru policije.

ZET: Ne možemo potvrditi ili demantirati događaj

Upit smo sinoć poslali i ZET-u, iz kojeg su nam sada odgovorili. "Tvrtka Zagrebački električni tramvaj do slanja ovog odgovora nije zaprimila obavijest policije o postupanju prema našem vozaču ili eventualnim daljnjim koracima, te izuzev objava u medijima i internog očitavanja vozača autobusa linije 172, trenutno nisu utvrđene okolnosti temeljem kojih možemo potvrditi ili demantirati opisani događaj", kažu iz ZET-a.

"Temeljem pokrenutog internog postupka Zagrebačkog električnog tramvaja, vozač se očitovao kako nema saznanja o nesreći, a iz predostrožnosti je obavljeno tehničko ispitivanje autobusa te je utvrđeno kako su sva vrata na vozilu bila ispravna.

Međutim, bez obzira na okolnosti, najvažnije je da se unesrećena djevojka čim prije oporavi. U tom smislu nezahvalno je detaljnije komentirati događaj i ovu neželjenu situaciju te očekujemo kako će opisane okolnosti rasvijetliti nadležne institucije u daljnjem postupanju", poručuje ZET.

Pročitajte više