ZET-ovac: Napad huligana na nas gori je od onoga što su Boysi napravili u Grčkoj

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Danas je održan prosvjed ZET-ovaca na okretištu Črnomerec u kojem su na pola sata zaustavljeni ZET-ovi busevi u znak prosvjeda zbog fizičkog napada u kojem su na istom mjestu prije dva dana ozlijeđeni vozač i otpremnik.

Razloge za prosvjed novinarima je pojasnio Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a.

"Sve su učestaliji i brutalniji napadi na naše vozače i kontrolore karata u ZET-u. Na ovom okretištu pretučeni su naš vozač kojem je slomljen palac, dobro je natučen palicom, i kontrolor otpremnik koji je radio svoj posao također je dobio batina. Vozač je završio bolnici", rekao je Jelić.

Kazao je kako je glavni cilj prosvjeda poslati poruku javnosti da svi huligani moraju biti kazneno gonjeni. "Policija ne odrađuje svoj posao kako bi trebala i podnosi prekršajne prijave. Netko tko istuče vozača, kontrolora ili bilo kojeg drugog radnika plati nekakvu kaznicu i više se ne može kazneno procesuirati", rekao je. 

"Mi tražimo da policija radi svoj posao, da piše kaznene prijave", dodao je i rekao da će nastaviti s aktivnostima sve dok se situacija ne riješi. 

ZET-ovci su s Gradom dogovorili da se organizira sastanak s predstavnicima MUP-a, PU zagrebačke, pravosuđa i svima koji mogu pomoći u rješavaju problema i Jelić je zahvalio gradonačelniku Tomislavu Tomaševića na brzoj reakciji. 

"Svi moramo stati na kraj tim huliganima. Prema našim informacijama, ti huligani su dobili samo prekršajne prijave, osim jednoga koji je navodno udario policajca. Ovaj događaj je gori od onoga što su napravili naši navijači u Grčkoj pa su oni već pet mjeseci tamo zatvoreni", rekao je Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.