Zima nije gotova, Vakula najavljuje novu promjenu vremena

Foto: HRT

NEKIMA "Napokon!", nekima "Zašto sada?", malo zimskog ugođaja ipak smo dobili - i još ćemo dobiti u veljači, piše Zoran Vakula za HRT.

Subotnji ponovno zamjetniji pad tlaka zraka te novo jačanje juga i jugozapadnjaka najavit će opet kišovitiju nedjelju, na Jadranu i prilično vjetrovitu, a i u prvim danima novoga tjedna bit će promjenljivo i relativno toplo, na Jadranu i vjetrovito - najprije uz jugo, u utorak na sjevernom dijelu i sve vjerojatniju buru, prognozira Vakula.

Do utorka na kopnu još toplije nego u četvrtak i petak, ali ne i u subotnje jutro, koje će u mnogim mjestima biti među najhladnijima ove veljače - gotovo posvuda s temperaturnim minusima, ponegdje i maglom, nakon koje će biti većinom suho i barem djelomice sunčano, uz umjeren jugozapadni vjetar. 

Nova promjena

U nedjelju ponovno ujutro mjestimična magla pa oblačnije, u većini krajeva unutrašnjosti uz povremenu kišu, u najvišem gorju moguću i poneku pahulju. U ponedjeljak vjerojatno opet više sunčana vremena, ali i česta kiša uglavnom u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, u utorak i drugdje. Suho se ne može jamčiti ni u nastavku novoga tjedna.

Na Jadranu će kiša u subotu uglavnom izostati, osim moguće pokoje kapi na riječkome području. No od nedjelje do utorka kiše će biti u većini mjesta, ponegdje vjerojatno i u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će često umjereno, ponegdje i jako jugo, osobito za vikend, a u utorak na sjevernom Jadranu znatno raste vjerojatnost za jaku i olujnu buru. Temperatura zraka bit će iznadprosječno visoka za kraj veljače i početak ožujka, osim u subotu ujutro, kada je poneki minus pri tlu moguć i blizu mora, prognozira Vakula.

Pročitajte više