ZIMA SE VRAĆA Uživajte u vikendu, od ponedjeljka ponovno minusi, snijeg i sjeverni vjetar

Ilustracija: FAH

IAKO je većina građana Hrvatske predahnula u četvrtak kada je u cijeloj zemlji zabilježeno osjetno zatopljenje, čini se kako predah od jake hladnoće neće potrajati dugo.

Naime, iako će temperature ostati otprilike iste do kraja vikenda, u ponedjeljak se očekuje povratak zime, bure i snijega.

Od ponedjeljka i utorka se zima vraća skupa sa susnježicom i snijegom te značajnim padom temperatura. Usto, vratit će se i jak sjeverni vjetar.

Danas vrijeme promjenjivo

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme će danas biti promjenjivo, na Jadranu i pretežno oblačno. Mjestimice će padati kiša, osobito na Jadranu, koja na sjevernom dijelu i u Gorskom kotaru ponegdje može biti i obilnija.

Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Najviša temperatura većinom će se kretati između 10 i 15 °C.

Sutra djelomice sunčano

Vrijeme će sutra u početku biti djelomice sunčano. Sredinom dana sa zapada očekuje se postupno naoblačenje mjestimice s kišom, najprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a do kraja dana i drugdje.

Puhat će umjeren do jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 0 i 5, a na Jadranu između 7 i 12 °C.

Najviša dnevna većinom će biti između 9 i 14 °C.

Pročitajte više