Žitu i dalje ni traga: Šefovima Đakovštine pritvor produljen za tri mjeseca

MIJO MATIĆ, bivši direktor Đakovštine, kao i član Uprave te firme Paško Gašpar, ostat će u pritvoru još tri mjeseca. Takvu odluku je donio istražni sudac Županijskog suda u Osijeku.

Šefovima Đakovštine pritvor je produžen jer istraga i dalje traje. Podsjećamo, Matić i Gašpar terete se da su bez znanja vlasnika prodali žito iz Đakovštine. Iz silosa te firme nestalo je čak 26.000 tona žita, čime je počinjena šteta od 22 milijuna kuna.

Kad je Index nedavno upitao ministra poljoprivrede Petra Čobankovića što se dogodilo s famoznim žitom iz Đakovštine, on se samo dobro nasmijao i odgovorio protupitanjem: "Pa zašto bih ja trebao znati gdje je nestalo žito iz Đakovštine? Kakve bi, po vama, Ministarstvo poljoprivrede trebalo imati informacije?"

Podsjetimo kako je Index ekskluzivno objavio neslužbenu informaciju da su u Agrokoru kupovali žito iz Đakovštine, a navodno nisu znali da je riječ o pohranjenom žitu seljaka, ni o robnim rezervama, i to po "dumping" cijeni od 1,1 kunu. Taj podatak iz Agrokora do danas nam nije potvrđen, ali ni opovrgnut. Kada smo ministra Čobankovića upitali je li mu poznat tijek istrage te da se ispituje Agrokor oko nestalog žita, resorni ministar se potpuno zbunio, jer čini se da se ipak odjednom sjetio da zna kako se istraga odvija.

"To ja ne znam. Zapravo, mislim da nije točno. Neću tvrditi decidirano da nije, ali to su zapravo naklapanja", rekao je Čobanković na kraju.

Pročitajte više