Živi zid na Facebooku: "Dovukli smo Cvitana u sabor"

Ilustracija: Hina/Facebook

ŽIVI ZID je na svojem Facebooku objavio da će glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u roku od sedam dana u saboru podnijeti izvješće o radu Državnog odvjetništva za 2015. i 2016. godinu.


Objavili su kako će do toga doći nakon što je oporba, bez sudjelovanja SDP-a, prikupila 30 potrebnih potpisa za taj zahtjev.

Cvitan će podnijeti izvještaj u saboru

"To je to! Potpisi skupljeni bez HDZ-a i bez SDP-a. Dovukli smo Dinka Cvitana u Sabor i dat će informacije o Agrokoru i svim drugim nedjelima i kriminalima. Neki su odmahivali rukom, neki su se smijali. Zastupnici Mosta su potpisali, osim predsjednika Petrova koji je jučer odbio.

SDP sinoć nije htio, a danas nam nije trebao. Manjine nisu. Odbili su Željko Lacković, Ivica Mišić.

Uspjeli smo nemoguće, jer ovakva diktatura kakvu danas vidimo u Saboru, kažu zaposlenici, nikad nije viđena.

Unatoč borbi Vlade, mi smo svoj posao uspješno odradili i nakon 3 godine državni odvjetnik dolazi dati izvješće za 2015. i 2016. - što su uporno htjeli izbjeći", poručio je Živi zid te su uz te riječi podijelili i fotografiju zahtjeva koji je predan predsjedniku sabora te listu s potpisima zastupnika.

Zahtjev je potpisao predsjednik Kluba zastupnika Ivan Pernar, a u zahtjevu stoji kako je Cvitanovo izvješće na dnevnom redu više od 60 dana, uvršteno dopunom na dnevni red 28. listopada 2016. godine.
 

Pročitajte više