Zlatna paraolimpijka Antonia Balek optužuje trenera za prijetnje i ucjene

OSVAJAČICA dviju zlatnih medalja na paraolimpijskim igrama u Pekingu, Kaštelanka Antonia Balek, kazala je da joj je život ugrožen zbog straha od bivšeg trenera Ivice Jakelića. Problemi zbog kojih se naša dvostruka zlatna paraolimpijka nalazi u strahu nastali su kada je, kako kaže, njezin trener na listu prijedloga za nagrade stavio ljude koje nisu imali nikakve veze s njezinim pripremama i treniranjem, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Život mi je u svakom trenutku ugrožen, bojim se i posljednjih dana proživjela sam strašne šokove. Ne dolazim više ni na ASK-ov stadion, jer me strah bivšeg trenera. Kad sam mu, pri povratku s Paraolimpijade, na pariškom aerodromu kazala da ću o svemu progovoriti u javnosti, rekao mi je da će me gurnuti niz stube", izjavila je uznemirena Balek, uoči ulaska u zrakoplov za Zagreb, gdje će je primiti ministri Dragan Primorac, Jadranka Kosor i Ivan Šuker.

Svaka zlatna medalja vrijedi 208 tisuća kuna

Potvrdu odluke o isplatama nagrada Antoniji Balek, njezinom treneru i stručnom timu, ministar financija Ivan Šuker trebao bi donijeti sutra, a radi se o povećim svotama novca. Sportaši dobivaju nagrade za medalje, gdje svaka zlatna medalja vrijedi 208 tisuća kuna. Treneri dobivaju nagradu za najvrjedniju osvojenu medalju, dok članovi stručnog tima dobivaju postotak.

Trenerova supruga navedena kao pomoćni trener i maserka

"Njegovu suprugu koja je navedena kao pomoćni trener i maser vidjela sam svega dva puta u životu. Mislim da je to bilo kad je došla na stadion s djecom po ključeve od auta", ispričala je Balek i dodala kako ne može vjerovati kako su neki ljudi zbog novca spremni na ovakvo što.

U Zagreb je otputovala sama, a o cijelom incidentu obavijestila je Ratka Kovačića, predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

K.S.
Foto: HRT

Pročitajte više