Zlomrex izlazi iz Željezare Split pa se traži novi vlasnik, a štrajk glađu se nastavlja

MINISTAR gospodarstva Damir Polančec izvijestio je danas četvero sindikalnih povjerenika koji su započeli štrajk glađu pred zgradom Ministarstva kako je raskinut kupoprodajni ugovor s poljskim Zlomrexom te će se raspisati novi natječaj za prodaju Željezare Split.

> Radnici Željezare Split započeli štrajk glađu

Po riječima ministra gospodarstva, novi investitor morat će osigurati proizvodnju i opstanak kako bi se spriječio stečaj. U vremenu u kojemu Hrvatski fond za privatizaciju bude tražio novog vlasnika, ta će institucija isplaćivati plaće radnicima. Sindikalni povjerenici izvještavaju kako je Zlomrex usmeno izvijestio da prihvaća raskid ugovora. Ta poljska tvrtka će o svome trošku morati raskinuti ugovor s britanskim fondom Carlson.

U Zagrebu će štrajk glađu nastaviti četiri sindikalna povjerenika, sve dok im 20 radnika iz Splita, koji također gladuju, ne kažu da se vrate. Radnici su danas ujutro, na početku štrajka izjavili da traže pismena jamstva o hitnom početku proizvodnje, raskid ugovora s poljskim Zlomrexom i isplatu cijelih plaća, a ne minimalaca za studeni i prosinac.

Pročitajte više