Zna s(v)e: Kosor otpustila sve pravne stručnjake iz tajnih pregovora sa Slovenijom

O TAJNIM pregovorima Hrvatske i Slovenije ne samo da javnost u Hrvatskoj ne zna ništa, već o detaljima razgovora i budućeg rješenja graničnog pitanja ne znaju ništa niti pravni stručnjaci koji su do sada bili nezaobilazni u pregovorima.

Nedavno je potvrđeno da u pregovorima više ne sudjeluje ni akademik Davorin Rudolf koji je godinama bio prvi čovjek hrvatskog dijela međudržavne komisije za granicu. Naime, sam Rudolf je javno opomenuo Kosor u medijima da se očituje o razgovorima s premijerom Borutom Pahorom, a riječ je o savjetniku hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića. Osim Rudolfa iz pregovora su izostavljeni još i pravni stručnjaci koji su do danas bili nezaobilazni kao što su: Vladimir Ibler, Vladimir Đuro Degan i Budislav Vukas.

"Prije početka pregovora konzultirali smo i naše pravne stručnjake, i na temelju tog razgovora utvrdili smo pravni okvir koji se poštuje tijekom aktualnih pregovora, iako ti pravni stručnjaci ne sudjeluju u razgovorima, niti su o njima obaviješteni", objasni je za Novi list Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova, uvjeravajući kako će i pravni stručnjaci dobiti informaciju o pregovorima kada između Zagreba i Ljubljane bude postignut "visok stupanj suglasnosti".

Pročitajte više