"Znanje" darovalo preko 18.000 kuna domu za djecu u Nazorovoj

NAKLADNIČKA kuća "Znanje" danas je darovala 18.700 kuna Domu za djecu u Nazorovoj ulici, što će se utrošiti za uređenje i opremanje vanjskog igrališta za djecu.

Riječ je o donaciji prikupljenom tijekom Božića i Nove godine rasprodajom naslova koje "Znanje" više neće dotiskivati.

Knjige su se prodavale po cijeni od pet do 30 kuna, a jedna kuna od svake prodane knjige bila je uplaćena na račun Doma za djecu u Nazorovoj.

Voditeljica marketinga "Znanja" Julija Ilić je najavila da će se zbog velikog interesa građana akcija nastaviti, pa Dom za djecu može očekivati novu novčanu donaciju.

Direktorica Doma Jasna Ćurković Kelava rekla je kako će uređenje i opremanje novim toboganima i vrtuljcima vanjskog igrališta za djecu stajati 100.000 kuna, ali je osim "Znanja" pristigla još jedna donacija od 20.000 kuna, a neke su obećane.

U akciji "Nikad nećeš biti sam, jer još ima dobrih ljudi", koja je u tijeku, za pomoć djeci u Nazorovoj dosad je prikupljeno 140.000 kuna, a i HT se odrekao svojega dijela prihoda, pa se taj iznos sada udvostručuje, rekla je Ćurković Kelava.

U Domu za djecu na četiri lokacije ukupno je smješteno 320 djece i mladih, u dobi do 20 godina. Na lokaciji u Nazorovoj ulici smješteno je 120 najmlađih, do sedme godine.

Ćurković Kelava je rekla da se godišnje u prosjeku posvoji 40-tak djece, a lani je zabilježen pad broja posvojenja, bilo ih je 26, dok je godinu ranije posvojeno 33 djece.

Pročitajte više