Župan Jelić sam sebi isplaćivao honorar dok je bio dekan

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Marko Jelić, šibensko-kninski župan, sam sa sobom je sklapao autorske ugovore i isplaćivao honorar dok je bio dekan Veleučilišta u Kninu, otkrio je 24sata.

Jelić za HRT kaže da je sve po zakonu i navodi da plasiranje ugovora starih 15 godina i više upućuje da se radi o političkoj priči koja nema nikakvu pravnu niti moralnu osnovu. On i danas kao župan sam sebi potpisuje plaću te mu nije sporno što je kao dekan sam sa sobom potpisivao autorske ugovore.

"Iako nisam bio dužan, tražio sam od Upravnog vijeća i predsjednika Upravnog vijeća da bude supotpisan, da imamo provjeru jer se radilo o ovlaštenoj osobi", govori Jelić za HRT.

Dekan šibenskog Veleučilišta: Dekan ima pravo na autorske ugovore, ali ih ne potpisuje sam sa sobom

Na Veleučilištu u Šibeniku kažu da dekan ima pravo na autorske ugovore, ali da ih tamo ne potpisuje sam sa sobom.

"Na Veleučilištu u Šibeniku uvriježena je praksa da za dekana takve ugovore potpisuje predsjednik upravnog vijeća", kazao je za HRT Ljubo Runjić, dekan šibenskog Veleučilišta.

Gradonačelnik Šibenika: Sam sebi ništa ne potpisujem

Predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Željko Burić tvrdi da on kao šibenski gradonačelnik sam sebi ne potpisuje ništa.

"Mislim da je to vođeno osnovnom logikom - nemoj biti onaj koji nešto naručuje i onaj koji nešto isporučuje jer u jednom slučaju stječeš prihode, a u drugom plaćaš u istom liku s istim potpisom", rekao je Burić.

Jelić: Neka ispitaju oni koji smatraju da imaju što ispitati, ali sigurno nemaju ništa

"Nazvao bih to nezakonitim izvlačenjem novca iz ustanove kojoj ste na čelu, bez uljepšavanja i bez suvišnih riječi", komentirao je nezavisni vijećnik Stipe Petrina.

"Neka ispitaju oni koji smatraju da imaju što ispitati, ali sigurno nemaju ništa pa miran i staložen čekam dolazak bilo koga", govori šibensko-kninski župan za HRT.

Iz DORH-a potvrđuju da je koalicijski partner podnio obavijest o mogućem počinjenju kaznenih djela pa bi dolazaka i moglo biti.

Pročitajte više