Župan Šafer: Studiji u Vinkovcima i Vukovaru otvaraju nove mogućnosti razvoja

USTROJEM dislociranih stručnih i sveučilišnih dodiplomskih studija osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, koji bi, sukladno jučer u Osijeku potpisanom sporazumu, s radom trebali početi u Vinkovcima i Vukovaru od iduće akademske godine, ti gradovi kao i županija dobivaju novu dimenziju razvoja, ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare vukovarskosrijemski župan Nikola Šafer.

´Konačno dobivamo mogućnost da mladi ljudi s ovoga područja ovdje i ostanu, a ne da ih odlaskom na studij u druge sredine zauvijek gubimo´, rekao je Šafer dodavši da će u Vinkovcima i Vukovaru studirati 310 studenata.

Riječ je o dislociranim stručnim studijima računovodstva i trgovine, upravnog prava i predškolskog odgoja koji će se otvoriti u Vukovaru te stručnim dodiplomskim studijima grđevinarstva i elektrotehnike kao i sveučilišnim dodiplomskim studijima hrvatskog jezika i književnosti te engleskog i njemačkog jezika s poviješću koji će biti u Vinkovcima.

Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić podsjetio je da u Vinkovcima već dugi niz godina djeluju studiji Poljoprivrednog fakulteta osječkog sveučilišta, a s novim studijima ´u Vinkovcima će se stvoriti jezgra domaćih stručnih kadrova koji će ostajati u Vinkovcima i predavati na vinkovačkim studijima´.

Troškovi pokretanja studija osječkog sveučilišta u Vinkovcima procijenjeni su na oko 15 milijuna kuna, rekao je Karlić dodajući da vinkovačke gradske vlasti podržavaju i ideju da se postojećim studijima Poljoprivrednog fakulteta u Vinkovcima pridoda i studij vinarstva.

ŠŠ

Pročitajte više