Županijski HDZ protiv prodaje DAB-ova portfelja na dubrovačkom području

"HDZ Dubrovačkoneretvanske županije protivi se dosadašnjem načinu prodaje DABove (Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka) imovine na dubrovačkom području jer, kako je na današnjoj konferenciji rekao predsjednik ŽO i saborski zastupnik Frano Matušić, nakon upitne prodaje Dubrovačke banke upitna je i daljnja prodaja DABva portfelja.

Frano Matušić podsjetio je na nedavnu prodaju Dubrovačkih robnih kuća, tvrtke koje je portfelj, ustvrdio je, prodan na krajnje neprimjeren način i pod vrlo sumnjivim okolnostima. Stoga, dodao je Matušić, traži se od Vlade i mjerodavnih ministarstava da utvrde okolnosti prodaje te imovine i zaustave postupak prodaje DAB-ova portfelja na dubrovačkom području. Sudionici te prodaje nemaju Vladin pristanak, a iskoristili su trenutak primopredaje vlasti da bi prodali tu imovinu, ustvrdio je.

Osvrnuvši se i na slučaj prodaje Dubrovačke banke, kazao je kako je i ona u najmanju ruku upitna te kako će Vlada "poduzeti korake da se postupak prodaje dovrši i nađe najbolje moguće rješenje".

Dubrovačka banka u siječnju 2002. prodana je međunarodnom fondu Charlemagne Capital (CCL) iz Londona koji je za kupnju banke d.d. platio 24 milijuna eura, a obvezao se dokapitalizirati banku sa osam milijuna eura.

(Hina) xhš yvkn

Pročitajte više