Žužul: Bilo je isplata, ali to je uobičajeni promet

MINISTAR vanjskih poslova Miomir Žužul, koji je donedavno tvrdio kako od Ivana Karina odnosno njegovih tvrtki ni tvrtka MTS ni on ni njegova supruga nisu primili ni kune, promijenio je iskaz. Žužul sada kaže da je isplata bilo, ali tvrdi da se radi o "uobičajenom prometu između dvije tvrtke u kojima je Karin direktor".

Nakon što je Jutarnji list u izdanju od četvrtka objavio da posjeduje dokumente koji dokazuju da je Karin Univerzal Injženjering na račun MTS-a uplatila 143,000 kuna, Žužul je gostovao u HTV-ovoj emisiji Otvoreno.

"I dalje kategorički tvrdim da Karin nije isplaćivao nikakav novac meni ili supruzi. Riječ je o uobičajenom prometu između dvije tvtke u kojima je Karin direktor." – izjavio je Žužul, pa dodao: "Tu ne postoji nikakva moralna niti bilo kakva druga odgovornost".

Nije posve jasno što Žužul misli kad kaže "dvije tvrtke u kojima je Karin direktor", kad je ranije ustvrdio da ugovor o prodaji 50 posto vlasničkog udjela u MTS-a Ivanu Karinu "nikad nije konzumiran".

Nova saznanja o transakcijama između MTS-a i Karin Univerzal Injženjeringa komentirao je i Ivan Karin u razgovoru za .

Karin je potvrdio svih pet uplata na račun MTS-a, ali tvrdi da je time posudio novac MTS-u radi servisiranja kredita nakon kupnje stanova u Zagrebu. Karin doduše nije pojasnio kako to da poduzetnik čija tvrtka duguje više od milijun kuna državi posuđuje novac tvrtki jednog od najbogatijih Hrvata.

Pročitajte više