Žužul obavijestio europski parlament o programu vlade RH

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Miomir Žužul upoznao je Europski parlament s dijelom programa hrvatske Vlade koji se odnosi na ispunjavanje političkih i ostalih kriterija potrebnih za stjecanje statusa kandidata za članstvo u EU, prenijela je u četvrtak u svom podnevnom Dnevniku Hrvatska televizija.

Nova hrvatska Vlada već je uspostavila model suradnje s tužiteljstvom Haškog suda, kazao je Žužul koji je pred članovima Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta potvrdio da je Hrvatska spremna na bezrezervnu suradnju s Haškim tribunalom, dodaje HRT.

Odgovarajući na pitanje o završetku ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Hrvatske i EU, Žužul je za sljedeći tjedan najavio posjet Londonu, gdje će s dužnosnicima Velike Britanije razgovarati o razlozima zastoja u procesu ratifikacije SSP-a.

Članovi vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta upravo pripremaju izvješće o napretku Hrvatske na putu prema EU, a ta će ocjena biti objavljena na proljeće, izjavio je predsjednik Odbora Elmar Broke. Dodao je svoje uvjerenje da će ocjena iz izvješća biti pozitivna za Hrvatsku, prenio je HRT.

Pročitajte više