Žužul obećao izručiti Gotovinu Haagu?

SLOBODNA DALMACIJA tvrdi kakao je tajni sastanak održan prije tjedan dana u Zagrebu, te da je hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul razgovarajući s nizozemskim veleposlanikom Lionelom Veerom istaknuo spremnost Vlade da optuženog generala Gotovinu izruči Haškom sudu, te da će Vlada bezuvjetno surađivati s Haagom.

Žužulova prva izjava javnosti u vezi Haškog suda daje do znanja kako će nova Vlada surađivati s Haagom, a jasno je kako se radi o bezuvjetnom izručenju Gotovine Haagu.

Nizozemski veleposlanik Veer rekao je kako su preduvjet za okončanje postupka ratifikacije SSP-a suradnja s Haškim Sudom i povratak izbjeglica.

Izvor Slobodne Dalmacije tvrdi kako europski diplomati u Zagrebu nisu bili zadovoljni izvješćima hrvatskog MUP-a o Gotovini, pa je veleposlanik Veer rekao Žužulu da EU od Sanaderove vlade očekuje kvalitetniju suradnju i veću vjerodostojnost.

Ministarstvo vanjskih poslova o sastanku Žužula i Veera nije obavijestilo javnost jer se navodno takvi diplomatski razgovori često odražavaju iza zatvorenih vrata, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pročitajte više