Žužul odbacio optužbe i najavio tužbu protiv Indexa

MINISTAR vanjskih poslova Miomir Žužul je, gostujući u emisiji "24 sata" Nove TV, odbacio navode iz članka objavljenog u ponedjeljak na Index, u, te najavio konferenciju za novinare za utorak, kao i tužbu protiv Indexa.

"U članku je iznesena hrpa izmišljotina, o kojima ćemo razgovarati na sudu." – izjavio je Žužul, pa potvrdio da će podići tužbu kako bi se zaštitio.

Žužul je potvrdio da se na zatvorenoj sjednici Vlade održanoj 2. rujna založio za otpis dugova Imostroju: "To je bilo potpuno drugačije nego što je predstavljeno, nitko nije dobio novac nego je država odustala od naplate duga kako bi radnici dobili bar nekakvu plaću."

Ministar tvrdi da su tvrdnje da se radi o prvoj takvoj Vladinoj odluci neistinite: "Takvih slučajeva ima više, a sutra ćemo napraviti konferenciju za tisak na kojoj ćemo iznijeti takve slučajeve."

Na pitanje može li navesti konkretno jedan takav slučaj otpisa dugovanja, Žužul je kazao kako se nije pripremao za takva pitanja, ali zna da takve odluke postoje.

"Radi se o relativno malim iznosima za budžet, ali za ljude koji bez svoje krivnje nisu primali plaću više od tri godine to nisu mali iznosi." – dodao je ministar.

Na pitanje o kupnji polovice udjela u vlasništvu tvrtke MTS od strane poduzetnika Ivana Karina, Žužul je odgovorio: "To je još jedna izmišljotina i insinuacija. Ugovor je zaista potpisan, ali nije uplaćen nikakav novac, ugovor je ništavan. Ni ja ni moja supruga Tatjana nismo primili nijednu kunu od toga."

Pročitajte više