Žužul u četvrtak i petak u Bruxellesu

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Miomir Žužul posjetit će u četvrtak i petak Bruxelles i održati niz značajnih susreta s visokim dužnosnicima Europske unije, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva vanjskih poslova.

Dvodnevni boravak ministar Žužul počet će sastankom s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta Elmarom Brokom, nakon kojeg će se obratiti i članovima tog odbora.

Hrvatski će se ministar, navodi se u priopćenju, u četvrtak susresti i s izvjestiteljem za Preporuke Europskog parlamenta Alexandrosom Baltasom u vezi sa zahtjevom Hrvatske za članstvom u Europskoj uniji, a poslijepodne će u belgijskoj Kraljevskoj biblioteci otvoriti izložbu "Tri jezika - tri pisma: Hrvatski jezični spomenici, rukopisi i tiskana izdanja kroz stoljeća".

Prvi dan u Bruxellesu Žužul će završiti kao poseban gost na večeri koju za sve veleposlanike sadašnjih članica NATO-a i sedam država budućih članica NATO-a u svojoj rezidenciji priređuje veleposlanik SAD-a pri NATO-u Nicholas Burns, stoji u priopćenju.

U petak će se hrvatski ministar najprije sastati s visokim predstavnikom EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom, a potom i s belgijskim državnim ministrom Jeanom Lucom Dehaenom.

Istog će se dana održati i rasprava na temu "Transforming the Western Balkans - A Progress Report", u kojoj će, uz Žužula, među ostalima sudjelovati i ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić, kaže se u priopćenju hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte više