Zviždačica iz Kutine: Ukidaju moje radno mjesto, za 8 dana bih mogla dobiti otkaz

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

ADRIJANA CVRTILA, zviždačica koja je razotkrila korupciju u kutinskoj gradskoj vlasti, smijenjena je nedavno s mjesta direktorice Eko Moslavine, a uskoro bi mogla dobiti i otkaz.

Proizlazi to iz obavijesti o ukidanju radnog mjesta na koje je Cvrtila postavljena nakon smjene s mjesta direktorice.

Podsjetimo, Cvrtila je izašla u javnost sa snimkama razgovora s predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Kljakićem te razotkrila zapošljavanje u tom poduzeću i priznala da je morala zapošljavati članove HSLS-a i HDZ-a. Gradonačelnika Kutine Zlatka Babića optužila je da je od nje tražio da zaposli sina potpredsjednika Gradskog vijeća. Ona je to učinila i na kraju sve prijavila odvjetništvu. 

Babić i Kljakić uhićeni su 15. prosinca zbog sumnje da su trgovali utjecajem i podmićivali zastupnike, i to nakon istupa Cvrtile. 

"Šikanira me se zbog revanšizma i osvete"

Cvrtila je danas na Facebooku objavila status pod naslovom "Otkaz za 8 dana?" 

"Danas je novi direktor Eko Moslavine d.o.o. objavio na oglasnoj ploči da ukida moje radno mjesto Voditelj razvoja i zaštite okoliša na koje me je bio dužan rasporediti prema ugovoru o radu direktora, nakon što su me smjenili sa mjesta direktora Eko Moslavine d.o.o. , a sve zato što sam kazneno prijavila gradonačelnika Kutine(koji je izabrao novog direktora 09.12.2021) za kazneno djelo te je isti od 15.12.2021. u istražnom zatvoru zajedno sa bivšim predsjednikom Gradskog Vijeća Kutina, bivšim vijećnikom i sada već puštenim podpredsjednikom GV Kutina.

Revanšizam i osveta su jedini razlozi zbog čega me se šikanira i diskriminira i zbog čega mi se uskratilo pravo na rad. Pozivam sve vas koji me podržavate, pozivam predstavnike medija, da svi zajedno dođete dana 11.01.2022.(utorak) od 11h do 13h na promotivnu akciju protiv nezakonitosti koju će provoditi Udruga Veronika Vere ispred sjedišta Eko Moslavine d.o.o. na adresi Zagrebačka 1 - Kutina te tako pomognete u borbi protiv nepravde i nezakonitog postupanja političara koja se svakodnevno dešava u našem okruženju. Hvala vam svima unaprijed od srca", napisala je Cvrtila na Facebooku.

Pročitajte više