Zvonko Zubak: Ne mogu ni pretpostaviti tko me napada

U NEDJELJU nešto iza ponoći u Sesvetama nepoznati počinitelj iz vatrenog oružja zapucao je na obiteljsku kuću poduzetnika, trgovca oružjem i direktora NK Croatia Sesvete Zvonka Zubaka.

Prema Zubakovim riječima, počinitelj je ispalio četiri metka u prozor sobe u kojoj je bio njegov sin, piše Jutarnji. U kući ograđenoj visokim zidom i opremeljnom videonadzorom su u vrijeme pucnjave, osim Zubaka, bili njegova supruga, dvoje djece i snaha. U pucnjavi nitko nije ozlijeđen.

Policija pregledava kamere, susjedi kažu da nisu ništa čuli

Zubak kaže kako ne može ni pretpostaviti koji su motivi ovoga napada, a za svoje poslove tvrdi da su čisti. Kako je kazao, sve što je zaradio zaradio je u inozemstvu kao suvlasnik tvrtki koje posluju u inozemstvu, a u Hrvatskoj, kaže, nema poslove. Izjavio je da ne zna radi li se o zastrašivanju i da mu u posljednje vrijeme nisu upućene nikakve prijetnje. Iako pocija još utvrđuje odakle su ispaljeni meci, Zubak pretpostavlja da su došli iz okolnih kuća. Policija pregleda videokamere, a susjedi tvrde da nisu ništa čuli.

Zubaku su do sada dva puta prijetili. Jednom 1996 kada su ucjenjivači od njega tražili da im isplati tadašnjih 800.000 njemačkih maraka. Zubak im je isplatio 50.000. Drugi put su tražili 400.000 njemačkih maraka, ai taj se iznos smanjio na kraju. Zubak ne misli s obitelji seliti na sigurnije mjesto.

Podsjetimo, Zvonko Zubak je postao poznat hrvatskoj javnosti po tome kada je Republici Hrvatskoj 1995. godine prodao raketni sustav S-300 te je tvrdio da mu država nije isplatila 200 milijuna dolara kamata. Zubak je od države tražio povrat 46 dijelova raketnog sustava ruske proizvodnje, a kako je spor okončan zastarom Zubak mora platiti i sudske troškove od milijun kuna. Zubak je kao predsjednik nogometnog kluba Cicu Kranjčara optužio za alkoholizam te je Marka Šimića, svojedobnog vratara kluba, optužio da je prodavao utakmice i bavio se kockom.

Pročitajte više