402 Street Race – događaj sezone

402 Street Race – događaj sezone

ATRAKTIVNI i vraški brzi automobili, miris spaljenih guma, potoci adrenalina ili u dvije riječi: Street Race. Posljednjeg dana mjeseca svibnja održat će se na starom mjestu Drugi 402 Street Race.

Kad je prošle godine po prvi put (legalno) održan ovakav oblik natjecanja malo tko je očekivao da će pobuditi toliko zanimanje. Tisuće zaljubljenika u brzinu svjedočilo je atraktivnom događaju o kojem se priča i danas.

Recept, dva suparnika, ravna staza i nikakva ograničenja, i u Hrvatskoj se pokazao dobitnim. To i ne čudi, jer gdje se može vidjeti ravnopravno natjecanje BMW M3 i Yuga, koje voze njihovi vlasnici. Tada, prostor uz 402 metra dugu stazu postaje pretijesan, a tisuće pogleda žele svjedočiti povijesnom dvoboju.

31. svibnja 2003 – Dan D

Drugo izdanje Street Race-a obećava još više zabave. Za sada je prijavljeno više od devedeset natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Bosne i Hercegovine i Makedonije podijeljenih u devet kategorija, no očekuje se da će njihov broj nadmašiti 100.

O atraktivnosti natjecanja dovoljno govori i podatak da će posjetitelji u akciji moći vidjeti zvijeri kao što su Lamborghini Diablo, Mitsubishi Lancer EVO VII, Chrysler Viper RT-10, Ford Escort RS Cosworth, Porsche 911, Mercedes SL 55 AMG, Honda NSX. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebno interesantne su prerade starih automobila, čiji su im vlasnici podarili novu mladost i učinili ih atraktivnijim od stotinu puta skupljih automobila. Dovoljno je spomenuti dva, Jugo s oko 200 KS i Opela Ascona s NOS-om i oko 400 KS. Osim Ascone, najavljen je nastup još 4 automobila s NOS sustavom, među kojima je i Seat Ibiza Cupra s oko 330 KS.

Utrka ubrzanja na 402 metra (1/4 milje) ove će se godine održati na pisti vojnog remontnog zavoda u Velikoj Gorici. S obzirom da je prošle godine neočekivano utrku pratilo čak 7.500 gledatelja, ove se godine mnogo više pažnje posvetilo organizaciji.

Prema riječima organizatora uloženo je više od 500.000 kuna. Očekivanih 10.000 posjetitelja dočekati će štandovi s pićem i hranom, tribine (tri reda) za oko 1.500 gledatelja, video zid, a biti će i poboljšane sigurnosne mjere. Tako će gledatelji natjecanje moći pratiti samo s jedne strane ceste, a staza će biti odvojena ogradom. 

Od novosti treba spomenuti natjecanje izvan službenog dijela, u kojem će snage moći odmjeriti posjetitelji između sebe.
Osim samog Street race-a održat će se i 402 Streetstyle, natjecanje u optičkom tuningu automobila, kao i DB Drag natjecanje u glasnoći glazbe.

>> Opširnije: www.402streetrace.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara