Audi planira shooting brake i inovativni MPV

Sudeći po najnovijim informacijama, čini se kako će proširenje Audijeve postave uključivati shooting brake model i inovativni MPV. Konkurentski BMW i Mercedes u proteklom su razdoblju lansirali svoje shooting brake modele, a Audijev je šef Wolfgang Durheimer na ovogodišnjem sajmu u Shanghaiju izjavio kako može zamisliti upravo takav model i u postavi svoje kompanije.

'Zainteresirani smo, no još nismo odlučili koje će veličine biti taj automobil' rekao je Durheimer, otkrivši tako da Audi razmatra više opcija. Također, dužnosnik je izjavio kako je moguć i novi MPV model koji bi svakako morao biti prostran, no čiji styling ne bi smio biti 'kockast'. Taj će model biti izrazito stiliziran i svojim izgledom odražavati vrijednosti kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durheimer je također potvrdio kako nema namjeru 'uskrsnuti' Audi A2, model čija je proizvodnja otkazana i prije nego je stigao na čelo kompanije iz Bentleya. Umjesto toga, njemački će se proizvođač orijentirati na plug-in hibridna vozila koja su znatno isplativija od električnih modela. Inače, prvi u potpunosti električni Audi trebao je biti R8 e-tron, no i taj je projekt otkazan prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara