Citroen DSX najavljuje luksuzni SUV

Citroen DSX najavljuje luksuzni SUV

Citroen će na ovogodišnjem sajmu u Šangaju, koji svoja vrata otvara 21. travnja, predstaviti koncept DSX za koji se vjeruje kako najavljuje luksuzni SUV. Bazirana na platformi DS5 modela, serijska izvedba DSX-a vjerojatno će krenuti u proizvodnju početkom 2014. godine, isprva u Kini, a potom i u Europi. Automobil će biti dugačak 4,7 metara, a uz dizelske i benzinske jedinice, u ponudi bi se mogla naći i dizelsko-električna hibridna varijanta.

Kod modela opremljenog pogonom na sve kotače, elektromotor će pogoniti stražnju osovinu, dok će konvencionalni agregat biti zadužen za prednje kotače. Kako tvrde pojedini izvori, modeli bez AWD pogona neće biti dostupni u hibridnoj varijanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizelska hibridna verzija na starom će kontinentu biti opremljena PSA-ovim HDi 163 dizelskim agregatom uparenim s elektromotorom. Razvija 163 KS dok će elektromotor vozaču na raspolaganje stavljati dodatnih 37 KS, sinergijski do 200 KS, baš poput 3008 Hybrid4 modela. Početna cijena Citroena DSX u Europi procijenjena je na 39.000 eura.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara