Citroen Technospace najavljuje novi C4 Picasso

Citroen Technospace najavljuje novi C4 Picasso

Citroen će na predstojećem auto showu u Ženevi predstaviti Tehnospace koncept. Špijunske fotografije objavljene prije nekoliko dana prikazivale su upravo to vozilo koje će na švicarskom sajmu najaviti sljedeću generaciju C4 Picassa. Serijska izvedba pojavit će se vrlo brzo, već u travnju ove godine.

Službene fotografije prikazuju koncept dugačak 4.430, širok 1.830 i visok 1.610 mm s međuosovinskim razmakom od 2.783 mm. Tehnospace je tako 40 mm kraći od starog C4 Picassa te ima 55 mm dulji međuosovinski razmak čime putnicima ostavlja više mjesta za noge. Kompanija također navodi kako prtljažnik ima zapremninu od izdašnih 537 litara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skraćujući prednji i stražnji kraj Citroen je pokušao automobil učiniti kompaktnijim, dok je podijeljenim A-stupovima postigao izvrsnu preglednost. Serijska izvedba koristit će Citroenovu EMP2 platformu, a trebala bi biti 70 kg lakša od aktualnog modela. Smanjenjem težine i efikasnijim motorima, sljedeća će generacija C4 Picassa postizati emisiju CO2 od tek 98 kg/km.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara