Dacia: Obnovljeni Sandero u Hrvatskoj

Dacia: Obnovljeni Sandero u Hrvatskoj

RUMUNJSKI kompakt privlačne cijene je prvi model u mlađahnoj Dacijinoj paleti koji prolazi kroz facelift. Osvježeni model s novom ponudom motora i opreme dostupan je po cijeni od 66.700 kn na više.

U okviru pomlađivanja Sandero je estetski približen novijim modelima tvrtke, a posebno monovolumenskom Lodgyu koji se nedavno pojavio na tržištu. Atraktivnije vanjštine i udobnije kabine model je profitirao i kad je oprema u pitanju. Primjerice Media Nav (2.800 kn) i tempomat (1.200 kn) ušli su u ponudu, a moguće je i opremanje senzorima za pomoć pri parkiranju (1.500 kn). Ponuda je obogaćena i novom linijom naplataka, kao i novim nijansama metalik boja. Sigurnost novog Sandera i njegove Stepway izvedbe poboljšana je ugradnjom bočnih zračnih jastuka i sustava ESC na svim modelima.

Najveća novost u ponudi motora je benzinski TCe 90 sa90 KS i 135 Nm, koji se pridružuje od prije poznatom 1,2 benzincu sa 75 KS (dostupan i u LPG izvedbi). Dizelaš je jedan, i to nova generacija popularnog 1.5 dCi sa 75 KS (i 200 Nm) i 90 KS (i 220 Nm). Recimo i kako su svi motori obnovljeni u cilju postizanja niže potrošnje, boljih performansi i dakako veće trajnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovimo, Sandero u osnovnoj izvedbi u Hrvatskoj košta vrlo prihvatljivih 66.700 kn, baš kao i stari model. Verzija s dizelskim motorom ima početnu cijenu od 81.700 kn, dok je za avanturistički Stepway potrebno izdvojiti 84.900 kn. 

>> Cjenik i oprema: Dacia Sandero

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara