Dongfeng kupuje 30-postotni udio u PSA?

PSA Peugeot-Citroen potvrdio je da pregovara s mogućim 'prekomorskim' partnerom, a iako nije odavao detalje, treba imati na umu kako vijest dolazi nedugo nakon navoda kineskih medija o mogućnosti da Dongfeng Motor uloži 1.2 milijarde eura u 30-postotni udio posrnulog francuskog proizvođača. Kineska kompanija postala bi tako najveći PSA-ov investitor budući da Peugeotova obitelj trenutno drži tek 25.5-postotni udio.

###

Glasnogovornik PSA izjavio je u nedavnom intervjuu kako je kompanija u partnerskim odnosima s Dongfengom i kako se razmatraju mogućnosti za produbljenje tog partnerstva, no napomenuo je kako još ništa nije službeno odlučeno.

PSA Peugeot-Citroen nedavno se udružio s američkim GM-om, no navodna Dongfengova investicija nije uznemirila GM-ovog potpredsjednika Stevea Girskya koji je svojedobno izjavio da GM nije jedini PSA-ov partner te kako potencijalno ulaganje kineske kompanije neće zakomplicirati njihove odnose. Ipak, GM je zadržao mogućnost raskida udruženja ukoliko druga grupa preuzme kontrolu u PSA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara