Geneva 2013: Pininfarina Sergio

Ovogodišnji auto show u Ženevi u punom je jeku i brojni proizvođači plijene pažnju još brojnijih  posjetitelja ljepotom, ekskluzivnošću, ali i praktičnošću  svojih modela. Na štandu poznate talijanske dizajnerske kuće Pininfarina  pronašli smo automobil kojem praktičnost uistinu nije potrebna na popisu vrlina. Radi se, naravno, o najavljivanom Pininfarina Sergio konceptu.

Model je dizajniran u čast genijalnog Sergia Pininfarine koji je preminuo u lipnju prošle godine. Vozilo je bazirano na Ferrari 458 Spideru, no ima 2-sjednu 'brachetta' konfiguraciju. Budući da nema vjetrobran, pod opremu ulaze i dvije kacige za vozača i suvozača. Predivan dizajn najviše se ističe zaštitom za slučaj prevrtanja koja ujedno služi kao krilo. Iako je po prethodno objavljenoj skici postojala sumnja kako vozilo nema vrata, ona su ipak tu.

Koncept je dugačak 4.550mm, širok 1.940mm i visok 1.140mm. Raspolaže prtljažnikom skromnog kapaciteta 100 litara i teži 1.280kg. Za pogon je zadužen V8 motor od 4.499 ccm, koji uparen sa 7-brzinskim sekvencijalnim mjenjačem omogućuje ubrzanje do 100 km/h za od 3,4 sekunde i razvijanje krajnje brzine od 320 km/h. Iako je po prethodno objavljenoj skici postojala sumnja kako vozilo nema vrata, ona su ipak tu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara