Golf Sportsvan koncept najavljuje novi Golf Plus

Volkswagenov koncept kompaktnog minivana, Golf Sportsvan, najavljuje novi Golf Plus model koji se ovih dana nalazi u završnoj fazi testiranja. Konceptna izvedba 134 je milimetra duža od prethodnog Golfa Plus te 83 milimetra duža od 5-vratnog Golf hatchback-a. Produžen je i međuosovinski razmak te je sad 48mm duži od onog standardnog Golfa 7.

###

Kapacitet prtljažnika iznosi 498 litara, što je 74 litre više od prethodne generacije. Također, stražnja klupa podijeljena je u omjeru 60:40, a može se pomicati za 180mm te tako stvoriti dodatnih 87 litara prtljažnog prostora. Preklapanjem suvozačkog sjedala stvara se ogroman prtljažni prostor dužine 2484mm.

Volkswagen tvrdi kako je koncept dizajniran kako bi bio kompatibilan s čitavim nizom motora čija snaga varira od 85 do 150 KS. Najštedljivija verzija koristi 1.6-litreni TDI BlueMotion agregat od 110 KS uz koji troši tek 3.7l/100km i emitira 95gCO2/km. Više informacija bit će dostupno otvaranjem auto showa u Frankfurtu gdje će model biti izložen.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara