Hibridni RAV4 već na pomolu

Hibridni RAV4 već na pomolu

Auto show u Los Angelesu tek je nedavno završio, a Toyota već najavljuje koje sve izmjene čekaju RAV4 kojeg je upravo tamo predstavila. Jedan je Toyotin inženjer tako izjavio da kompanija pomno prati kretanja na tržištu kako bi odlučila hoće li lansirati hibridnu verziju navedenog modela.

Budući da je novi RAV4 usko povezan s europskom Toyotom Auris, konverzija njegovog pogona u hibridni ne bi trebala predstavljati problem. Hibridni Auris dostupan na Starom kontinentu dokaz je kako japanski proizvođač izvrsno spaja baterije i električne dijelove na postojeće šasije. Hibridni Auris pogoni 1.8 litreni, 4-cilindrični motor od 98 KS uparen sa 60 kilovatnim elektromotorom, no vjerojatno je da takav sustav ne bi bio dovoljno snažan za mnogo veći i teži RAV4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj bi model zato mogao pogoniti agregat poput 2.5 litrene jedinice od 156 KS uparene sa 105 kilovatnim elektromotorom. Ipak, ne treba očekivati kako će Toyota žuriti s lansiranjem hibridnog RAV4. Njegova je potrošnja već sada bolja od većine konkurencije u segmentu kompaktnih crossovera, a razvoj hibridne verzije zasigurno će trajati duže vrijeme.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara