IAA 2013: Infiniti Q30

Infiniti je na ovogodišnjem auto showu u Frankfurtu predstavio svoj novi Q30 koncept te nam tako dao do znanja kako će otprilike izgledati nadolazeći kompaktni model u serijskoj izvedbi. Kako tvrdi sama kompanija, automobil je namijenjen mlađoj populaciji, a zahvaljujući osebujnom stylingu, ne može ga se svrstati niti u jedan klasičan segment. Ne radi se, naime, ni o hatchbacku, ni o crossoveru niti coupeu, već o kombinaciji navedenih tipova – posjeduje atraktivan izgled coupea, prostranost hatchbacka i visoki stav karakterističan za crossovere. Ujedno, bit će to prvi Infinitijev model nakon imenovanja Sebastiana Vettela za 'direktora performansi'.

###

Osim raznih tipova karoserije, Q30 kombinira i dizajnerske detalje nekih od Infinitijevih prethodnih modela poput Essencea, Etheree i Emerg-e-a, ali i serijskog Q50 predstavljenog ove godine. Također, koncept koristi 20-inčne alu-felge te detalje od ugljičnih vlakana kojima podsjeća na RB9 Red Bull F1 bolid.

Infiniti je objavio kako je početak prodaje serijske izvedbe predviđen za 2015. godinu, a proizvodnja će se odvijati u Nissanovom postrojenju u britanskom Sunderlandu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara